TC de Markies – Zaterdag ritten 

                                            

Waarom? 

Als toerclub willen we leden graag in de gelegenheid stellen om aan toertochten buiten onze regio deel te nemen. Het is erg leuk om met een aantal leden samen een dergelijke tocht in een andere omgeving te rijden: het is een leuke ervaring om over beroemde trajecten of heuvels te rijden, het is een sportieve uitdaging, en natuurlijk is het vooral ook een erg gezellige dag.  

Zaterdag ritten… 

Om deze toertochten te faciliteren en enigszins te stroomlijnen, stellen we als Bestuur een gevarieerde lijst samen met een geselecteerd aantal toertochten die op een zaterdag worden gereden. Deze Zaterdag ritten zijn soms georganiseerde tochten, soms een route die we zelf bepalen. De tochten zijn meestal binnen twee of drie uur met de auto bereikbaar. Vrijwel altijd kan er gekozen worden uit verschillende afstanden en zwaartes, zodat de rit aangepast kan worden aan de deelnemende Markiezen. Deze lijst wordt aan het begin van het seizoen bekend gemaakt, maar het Bestuur kan gedurende het seizoen deze lijst nog wijzigen. 

Wat niet de bedoeling is… 

Het is expliciet niet de bedoeling om ‘gewone’ trainingsrondjes op de Zaterdag in onze eigen omgeving als Zaterdagrit te markeren. TC de Markies is en blijft een tourclub die op Zondag haar routes fietst. 

Hoe? 

Zaterdagritten worden in principe niet door het Bestuur georganiseerd. Het idee is dat deze lijst suggesties biedt aan leden om een toertocht te kiezen en onderling af te stemmen wie er mee wil, welke afstand te rijden, hoe het vervoer te regelen en kosten te verdelen, et cetera. Leden wordt gevraagd dit in de TC de Markies app bekend te maken en verder af te spreken, zodat zoveel mogelijk leden er weet van hebben en kunnen aanhaken. 

Club-kilometers 

Het rijden van een tocht op zaterdag kan voor sommigen aanleiding zijn om de reguliere clubrit op zondag over te slaan. Omdat we de Zaterdag ritten willen ondersteunen, krijgen leden die een formele Zaterdag rit hebben gereden, dezelfde kilometers bijgeschreven als de deelnemers van de reguliere clubrit op de zondag erna. Indien zowel de Zaterdag rit én de clubrit worden gereden, worden geen dubbele kilometers geteld. Indien na een Zaterdag rit de reguliere clubrit wordt afgelast, krijgen de deelnemers van de Zaterdag rit helaas ook geen kilometers bijgeschreven.

 

Voorwaarden voor een formele Zaterdag rit 

Zaterdag ritten zijn vooraf als zodanig door het Bestuur aangemerkt en worden gepubliceerd op de site van TC de Markies. Indien nodig, kan het Bestuur wijzigingen doorvoeren of uitzonderingen maken, en zal zij dit tijdig communiceren. Een Zaterdag rit telt alleen mee voor de kilometers, indien minimaal 3 leden van TC de Markies deelnemen. Gereden Zaterdag ritten dienen gemeld te worden aan het bestuur, onder vermelding van de deelnemers en, bij voorkeur, ook een groepsfoto. 

Suggesties voor een Zaterdag rit 

De lijst met Zaterdagritten wordt in principe aan het begin van het seizoen vastgesteld door het Bestuur. Leden kunnen suggesties voor een additionele Zaterdag rit aan het Bestuur doorgegeven. Bij voorkeur dient dit minimaal 2 maanden voor de rit te worden gedaan. Het Bestuur zal beslissen of een suggestie kan worden opgenomen als Zaterdag rit, rekening houdend met het bestaande programma, de intentie van Zaterdag ritten en voorwaarden als hierboven beschreven. 

 

 

Voorlopige lijst met Zaterdag ritten 2019 

23 Februari  Zuid Veluwetocht 
16 Maart      Omloop van Vlaanderen  
30 Maart      Gent Wevelgem 
13 April        Klassieker van het goede doel (Zulte Pays de Collines) 
20 April        Brabantse Pijl 
11 Mei          Grinta Challenge (Pays de Collines 

19 Mei          Studio Velo Wielerronde Bergen op Zoom (indien gereden in clubtenue TC de Markies) 
25 Mei          Jean Nelissen Classic (Lux) 
9 Juni           Tillf Bastogne Tillf 

29 Juni          Route des Legendes 
6 Juli             Rondje IJsselmeer (245 km) 
20 Juli           Aywaille Bastogne Aywaille (VC La redoute) 
4 Augustus   Hel van de Heuvelrug 
31 Augustus Oost-Vlaanderens mooiste  
7 September Chimay Classic  
12 Oktober      Limburgs aller aller mooiste 

 

In de pijplijn 

 

Rondje Rond Helmond (suggestie Rob Naaijkens) 

Extra Ritje Ardennen (suggestie René Punt) 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer