Snertrit

Laatste rit, snertweer voorspeld maar niet uitgekomen. Het was een mooie herfstochtend voor een korte, laatste rit door dezelfde contreien die we wekelijks een hele winter zullen aandoen: het rondje Schijf/Lange drastisch ingekorte Schouw.

Rondje Roosendaal

 

HET EINDE NADERT....

Klink onheilspellend als ik de kop zo lees. Toch viel dat behoorlijk mee! De zon zagen we niet, maar verder was het bijzonder rustig najaarsweer met weinig wind terwijl de neerslag gelukkig net ten zuiden van ons viel!

Maar het einde nadert echt, zij het het einde van dit seizoen. Langzaam kunnen we de balans opmaken van 2019 dat we volgende week gaan afsluiten met de traditionele snertrit. (Heb je je nog niet opgegeven, doe dit dan aub zsm zodat we aan 't Strandhuys door kunnen geven hoeveel broodjes en hoeveel soep we nodig hebben!)

Klein Zundert

 

KLEIN ZUNDERT IN DE ZON

De zomer is dan meteorologisch ten einde, astronomisch is dat nog niet het geval! Dit zal morgen 23 september gebeuren om 9.50 uur op het moment van equinox. Dat wil zeggen het moment waarop het middelpunt van de zon loodrecht boven de evenaar staat! Maar ook qua beleving is de zomer nog niet tot zijn einde. Bij het vertrek was het al ruim 15 graden en de maximum temperatuur zal rond de 26 graden liggen! 26,2 graden om precies te zijn....

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer